Tarina yrityksen takana

Vuonna 1950 Tanu Raution isä Pääkonsuli Olavi Rautio päätti lähteä etsimään kokemuksia ja uusia ideoita. Hän laittoi repun selkään ja matkusti rahtilaivalla Espanjaan, Iberian niemimaalle. Sieltä hän löysi monen seikkailun jälkeen idean yritykselleen. Espanjalaiset korut tekivät vaikutuksen taiteen ystävään ja esteetikkoon. Hän ihastui varsinkin Mallorcan upeisiin helmiin, joiden tuonnin hän päätti aloittaa Suomeen. Näin sai alkunsa yksi Suomen korubrändeistä Ibero.

Yrityksen alkutaipaleella Olavi sai myös idean ryhtyä myymään mainos- ja liikelahjoja. Ala oli tuolloin vielä Suomessa suhteellisen uusi, mutta idea tuotteista, joissa olisi yrityksen logo, tuntui sopivan korujen kanssa yhteen. Ensimmäisiä liikelahjoja, joita yritys myi, oli mm. Helsingin Olympialaisiin vuonna 1952 tehty silkkihuivi. Valikoima kasvoi pian tuhkakupeilla, sytyttimillä ja muilla tupakkatuotteilla perinteisten kynien lisäksi. Tuotevalikoima ei ollut niin laaja kuin nykyisin, mutta menestys oli taattu heti alkuun.

Vuodet vierivät ja yritys kasvoi. Olavin kaksi poikaa ja tytär siirtyivät heti opiskelujen jälkeen töihin Iberoon, Janne ja Tiina korupuolelle, Tanu liikelahjoja myymään. Iberon sisaryritys Ibero Liikelahjat Oy syntyi. Myöhemmin mukaan myyntiin houkuteltiin myös Tanun vaimo Kati. Vaikka myynti sujui vauhdikkaasti ja nousujohteisesti, vuonna 2008 Tanusta tuntui, että ehkä elämässä on aika tehdä muutakin. Hän myi yrityksen ja suuntasi perheensä kanssa katseen kohti etelää. Matkalaukut pakattiin ja siirryttiin Iberon alkulähteille Espanjan auringon alle. Aurinko lämmitti ja valoa ja ihmeteltävää riitti. Jotakin kuitenkin vielä puuttui. Samassa paikassa, missä Olavi oli saanut inspiraation Iberon perustamisesta, kyti molempien mielessä palo entiseen. Ideoita oli vielä paljon ja niitä oli kova halu päästä toteuttamaan. Niinpä päätimme uutta intoa uhkuen siirtyä kentälle, monta kokemusta rikkaampana ja innokkaina palvelemaan niin entisiä kuin uusia asiakkaitamme.

Yrityksen nimi muuttui, mutta henki, idearikkaus ja palvelualttius ei. Tervetuloa Progiftin asiakkaaksi!

OSOITE
(Näyttely ja tavarantoimitus)
Höyläämötie 11 A
00380 Helsinki
kati.rautio@progift.fi

LASKUTUS
Progift Oy
Elontie 37 A1
00660 Helsinki
Finland

YHTEYS
Tanu: +358 50 563 5675
tanu.rautio@progift.fi
Kati: +358 50 341 3104
kati.rautio@progift.fi